در قدیم، شکلات را با الهه حاصلخیزی مرتبط می دانستند. شکلات در قسمت آمریکای مرکزی، نوعی کالای لوکس محسوب می شد و از دانه های کاکائوهم به عنوان پول استفاده می کردند. درتهیه نوشیدنی های شکلاتی، دانه های کاکائو را با شیره انگور یا عسل مخلوط می کردند. نوشیدنی های تهیه شده با کاکائو را گرم، سرد یا ولرم می خوردند و برخی به آنها، پودر وانیل یا حتی فلفل شیرین و تند اضافه می نمودند. 
اولین بار، کریستوفر کلمبوس کاکائو را برای نشان دادن به پادشاه و ملکه اسپانیا از آمریکا به اروپا آورد؛ و خیلی زود، این ماده جزو مواد غذایی قاره اروپا گردید. آن زمان از شکلات تنها در انواع نوشیدنی ها استفاده می شد که البته مقداری شکر به نوشیدنی اضافه می کردند تا تلخی آن گرفته شود. تا قرن 17، شکلات در اروپا، ماده غذایی گران قیمتی محسوب می شد که تنها ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده می کردند. 
در سال 1828م، هلندی ها روشی اختراع کردند که طی آن، چربی دانه های کاکائو را می گرفتند و از آن، کره کاکائو تهیه می کردند. از باقی مانده دانه کاکائو همپودر کاکائو تهیه نمودند. همچنین طی روشی دیگر، شکلات را قلیایی نموده و به این ترتیب، مزه تلخ آن را از بین می بردند. از آن زمان بود که شکلات ها به شکل امروزی تهیه شد. گفته شده که جوزف فرای، اولین کسی بود که در سال 1847م، شکلات های امروزی را عرضه نمود که به راحتی قابل خوردن باشند. در سال 1867، فردی به نام دانیل پیتر، شمع ساز سوئیسی که به تازگی وارد کارخانه شکلات سازی پدر زنش شده بود، اولین شکلات شیری را عرضه نمود. در تهیه این نوع شکلات، او از شیر خشک استفاده می نمود. همسایه اش هنری نستله«Henry Nestle» که کارخانه تولید غذای کودک داشت (هم اکنون هم در سراسر دنیا از محصولات مختلف شرکت نستله استفاده می شود) به او برای تهیه شیر خشک کمک کرد. خشک کردن شیر روشی برای نگهداری دراز مدت از شیر است که از فاسد شدن سریع آن جلوگیری می کند. 

شکلات محرک است:
از آن جا که شکلات حاوی کافئین و تریپتوفان است، محرک اعصاب می باشد. در اسب ها، مصرف مقدار کمی از آن، محرک قوی محسوب می شود و به همین دلیل، استفاده از شکلات برای اسب ها در مسابقات اسب سواری ممنوع می باشد. 
شکلات برای سگ ها، سمی است.
مصرف شکلات برای سگ ها و دیگر حیوانات کوچک جثه و همچنین برای اسب ها مضر است و همچون سم در بدن آنها عمل می کند. این بدان دلیل است که شکلات، حاوی موادی است که بدن این جانوران قادر به هضم آنها نمی باشد. اگر به این دسته از حیوانات شکلات دهیم، ممکن است دچار حالت غش، حملات قلبی، خونریزی داخلی و در نهایت مرگ شوند. 

چرا شکلات خوشمزه است؟
یکی از دلایل لذیذ بودن شکلات این است که دمای ذوب آن با درجه حرارت بدن انسان یکی است و همین مسئله باعث می شود که شکلات، داخل دهان آب شود. همچنین با مصرف شکلات، هورمون آندورفین در خون ترشح می شود. این هورمون سبب آرامش و حالت خواب آلودگی می گردد. 

 
زمان ارسال: 1396/11/16


شکلات به هر فراورده ای اطلاق می شود که از دانه کاکائو و یا از چربی آن حاصل شود. از آنجا که این ماده در تهیه بسیاری از فراورده ها به کار می رود، هر گونه تغییر در تولید آن تأثیر عمیقی بر صنعت می گذارد. اضافه نمودن مواد مختلف به آن، کاملاً بستگی به سلیقه مصرف کنندگان دارد. شکلات، ماده ایست که در تهیه ی انواع شیرینی جات در سراسر دنیا به کار می رود. این ماده را از دانه های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اغلب واژه کاکائو و شکلات را به جای هم به کار می برند. اما باید بدانیم که کاکائو ماده ای تلخ مزه است که اصلاً به تنهایی استفاده نمی شود. در صنعت تهیه ی شکلات، این ماده را این گونه تعریف می کنند: دانه ی کاکائو از یک بخش جامد تشکیل شده است. این دانه همچنین شامل چربی می باشد که مخلوط این بخش جامد با چربی کاکائو، شکلات را ایجاد می نماید. 

معمولاً شکلات را با استفاده از شکر شیرین می کنند و از آن شکلات تخته ای و یا حتی نوشیدنی هایی همچون شکلات داغ تهیه می کنند. 
در تهیه شکلات از انواع کاکائو استفاده می شود. دانه های کاکائو از نظر تلخی و عطر و طعم با هم تفاوت دارند. بهترین شکلات ها را از گران ترین کاکائو که از دانه های درخت کریئولو به دست می آید، درست می کنند که البته تنها 10 درصد از شکلات ها را با استفاده از آن تهیه می شود. این کاکائوی گران قیمت، عطر و بوی بسیار خوبی دارد؛ در عین حال که تلخی آن هم نسبت به سایر انواع کاکائو خیلی کمتر است. 
انواع مختلف شکلات:
شکلات، ماده غذایی مشهوری در سراسر دنیاست که انواع و اشکال بسیار متنوعی دارد. معمولاً با تغییر در میزان مواد تشکیل دهنده ی شکلات ها، انواع متفاوتی از آن را ایجاد می نمایند. 
شکلات تیره: شکلاتی که بدون شیر تهیه می شود. گاهی به آن، شکلات ساده هم می گویند. معمولاً در تهیه آن، 35 درصد کاکائو به کار می رود.
شکلات شیری: در تهیه آن، شیر هم به کار رفته است. در درست کردن آن ، 25 درصد کاکائو استفاده شده است.
شکلات کم شیرین: نوعی شکلات است که برای تهیه غذاها به کار می رود. مقدار شکر آن هم کم می باشد.
شکلات سفید: شکلاتی است که در تهیه آن، تنها از چربی دانه کاکائو، نه خود آن، استفاده می شود.

معمولاً اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می کنند. در شکلات های تخته ای از مغز میوه جات مثل، گردو، فندق، بادام زمینی و... استفاده می شود. گاهی عسل، کارامل، مربا، کشمش یا مویز هم در تهیه شکلات به کار می رود. شکلات یکی از معروف ترین اسنک ها در همه جای دنیاست. 

امروزه بحث بر سر این موضوع است که آیا می توان مقدار کاکائوی استفاده شده در شکلات را کاهش داد؟ یا این که چربی موجود در دانه کاکائو را با مواد دیگری جایگزین نمود؟ اینها همگی می توانند هزینه های تولید کاکائو را کاهش دهند. 

 
 
زمان ارسال: 1396/11/16


 شکلات با وجود شهرت بدی که در افزایش وزن دارد .تعدادی از خواص درمانی مرتبط با این ماده غذایی خوشمزه وجود دارد. شکلات از دانه تئوبروما درخت کاکائو ساخته شده است. اولین استفاده از شکلات به تمدن Olmec در Mesoamerica  پس از کشف قاره آمریکا باز می گردد. ، شکلات در اروپا بسیار محبوب شد و تقاضا برای آن افزایش یافت و اکنون شکلات به یک محصول فوق العاده محبوب غذایی تبدیل شده که میلیون ها نفر در هر روز برای طعم منحصر به فرد، غنی و شیرین آن افراط می کنند.افرادی که شکلات دوست دارند همیشه استرس دارند که سلامتی خود را تهدید کرده اند. این در حالی است که خوردن کمی شکلات طی هفته می تواند تأثیرات بی نظیری برای بدن در پی داشته باشد.مطالعات بسیاری ثابت می کنند که شکلات تیره یک خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان است که نباید ازهیچ رژیم غذایی حذف شود. همچنین شکلات حاوی مقدار بالایی فلاونوئیدهاست که این آنتی اکسیدان های بسیار قوی از بدن در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کند.

 مهم ترین تأثیرات خوردن شکلات در مطالعات علمی:

شکلات نسبت به دیگر خوراکی های محرک مانند چای یا قهوه حاوی مقدار نسبتاً کمی کافئین است.مصرف شکلات به پیشگیری و درمان بیماری های مختلف کمک می کند زیرا تأثیر یک مسکن طبیعی را دارد.تنها یک تکه شکلات می تواند انرژی مورد نیاز برای دویدن 150 متر را تأمین کند.ریز مغذی های موجود در شکلات تشکیل باکتری های مفید در بدن را تسریع می کند.به خاطر مقدار زیاد فلاونوئیدهای شکلات، این خوراکی خوشمزه می تواند از پوست در برابر نور خورشید محافظت کند و مانع از آفتاب سوختگی شود.بوی شکلات ، امواج مغزی تتا که موجب ریلکسیشن می شود را افزایش می دهد. به علاوه، خوردن شکلات ترشح آندروفین را تحریک می کند که این هورمون در ایجاد احساس لذت و سرحالی نقش دارد زیرا سطح سروتونین را افزایش می دهد.مصرف شکلات تمرکز و حافظه را تقویت می کند. در این باره نیز فلاونوئیدها عامل چنین تاثیری هستند که جریان خون رسانی به مغز را طی 2 تا 3 ساعت تحریک می کنند.شکلات به پیشگیری از پوسیدگی های دندان کمک می کند زیرا ترکیبات ضد باکتری در دانه کاکائو تأثیر شکر را تا حد زیادی جبران خواهد کرد.این خوراکی خوشمزه خستگی را کاهش می دهد و توان بدنی را بهبود می بخشد.مقدار بالای آنتی اکسیدان های شکلات تیره می تواند امید به زندگی را در افرادی که به طور منظم شکلات می خورند افزایش دهد.شکلات تیره می تواند موجب دید بهتر در شرایط با کنتراست پایین شود.آنتی اکسیدان های شکلات برای قلب بسیار عالی است. خوردن شکلات تیره باعث اتساع عروق و بهبود جریان خون می شود و به علاوه، از تجمع پلاک در دیواره عروق جلوگیری می کند.بر خلاف تصور همه، شکلات کمک زیادی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند می کند. شکلات در موارد رژیم های لاغری بسیار عالی است زیرا آنتی اکسیدان بالایی دارد و بسیار سیر کننده است.خوردن شکلات در دوران بارداری موجب پیشگیری از استرس و بهبود وضعیت روحیه می شود.

خواص فوق العاده مصرف آن:

شکلات برای بسیاری از ماسک های زیبایی کاربرد دارد زیرا موجب رطوبت رسانی و لطافت پوست می شود. همچنین تأثیر ضد چروک نیز دارد.  شکلات تیره به کنترل و پیشگیری سرفه کمک می کند.آنتی اکسیدان های شکلات در حفظ جوانی مؤثر است.فلاونوئیدهای این خوراکی لذیذ برای مقابله و جلوگیری از عملکرد رادیکال های آزاد بدن بسیار مؤثر است. به همین دلیل، برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و ترمیم سلول ها مفید خواهد بود.احتمال ابتلا به حمله قلبی در خانم هایی که در طول هفته 500 گرم شکلات تیره می خورند 20% کمتر از بقیه است.کاکائو موجود در شکلات حاوی اسید اولئیک است که این نوع چربی به افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند. مطالعه اخیری نشان می‌دهد که شکلات تلخ به بازگشت انعطاف‌پذیری به عروق خونی کمک می‌کند و همچنین از چسبیدن گلبول‌های سفید به دیواره‌های رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. هر دو مورد ذکر شده از عوامل شایع عفونت‌های شریانی می‌باشند که خواص شکلات نقش بسزایی در بهبود آن‌ها دارد. همچنین در یک مطالعه ۹ ساله سوئدی در بیش از ۳۱،۰۰۰ زن، کسانی که هفته‌ای یک یا دو بار شکلات تلخ مصرف می‌کرده‌اند، خطر سکته قلبی آن‌ها به میزان یک سوم کاهش یافته است. مطالعات بعدی نیز نشان داده‌اند که علاوه بر سکته قلبی، مصرف شکلات خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش می‌دهد . 

چند توصیه مهم در مورد مصرف شکلات:

تنها شکلاتی که واقعاً برای سلامتی مفید است، شکلات تیره تلخ خواهد بود. گرچه بعضی از شکلات های سفید نیز فوایدی دارند اما این تاثیرات کمتر از شکلات تیره است.مصرف شکلات باید در حد متعادل باشد و نباید از 50 گرم در طول روز بیشتر شود.افراد مبتلا به دیابت و چاقی باید پیش از گنجاندن شکلات تیره در برنامه غذایی با پزشک مشورت کنند.در هنگام خرید شکلات توجه کنید که کمتر از 65% کاکائو داشته باشد.

 
زمان ارسال: 1396/10/10


ژله حاوی آمینو اسید های طبیعی است که برای پوست خوب است و به بازسازی سلولهای جدید بدن کمک می کند. علاوه بر آن برای عملکرد کاهش و افزایش وزن خوب است و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می دهد و برای التهاب و ورم مفاصل بسیار مفید است و بسیاری خواص دیگر. ژلاتین که ماده اصلی تهیه انواع ژله محسوب می شود و در ترکیب انواع آبنبات ها نیز وجود دارد، سرشار از ویتامین ها ، پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر است. این دسر خوشمزه می تواند خوراکی مطلوبی برای تقویت مفاصل و غضروف ها نیز محصوب شود.اگر فواید ژله را بشناسید قطعا از این به بعد حتما بیشتر از آن در برنامه غذایی خود استفاده می کنید.جالب است بدانید که کارخانه های داروسازی از ژلاتین برای تهیه بسیاری از داروهای معمول استفاده می کنند. به این ترتیب ژلاتینجذب بهتری دارد و مشکلی برای معده ایجاد نمی کند.ژلاتین از کلاژن و استخوان در کنار عناصر دیگری ساخته می شود. بسته های کوچک ژلاتین که برای تهیه دسر خریداری می کنید، حاوی 84 تا 90 درصد پروتئین، 1 تا 2 درصد مواد معدنی و آب است. ژلاتین کلسترول و اسید اوریک ندارد.

ضد التهاب طبیعی:

ژلاتین ماده ای به نام گلیسین دارد که خواص ضد التهابی آن می تواند التهاب ناشی از عفونت ها را کاهش دهدو به ترمیم بافت های آسیب دیده کمک کند. ژلاتین در پیشگیری از خونریزی و عفونت های باکتریایی نیز مؤثر است. در صورت بروز اختلالات جریان خون و بیماری کبد، می تواند به روند بهبودی کمک کند. همچنین با دفع مواد سمی از سلول ها موجب تسریع پاکسازی کبد می شود. ژلاتین در برابر آرتریت و زخم معده نیز نقش محافظتی دارد .                                                                                                                
مؤثر در مقاومت موها و ناخن ها و سلامتی پوست :ژلاتین خواص عالی برای تقویت موها و ناخن ها دارد و در ترمیم و جوان سازی پوست مؤثر است. رشد موها موها و ناخن ها وابسته به روندی به نام کراتینه شدن است که بدن برای انجام آن به مجموعه ای از سیدهای آمینه نیاز دارد که ژلاتین می تواند مؤثر باشد. 

تسهیل متابولیسم بدن:

ژلاتین سرشار از پروتئین ها و ویتامین ها ست که که باعث فعال شدن روند متابولیسم بدن می شود. برای چنین تاثیری توصیه می شود ژلاتین همراه با میوه های ترش مصرف گردد. اگر در وعده صبحانه ژله را با پرتقال، گریپ فوروت، آلو یا توت فرنگی میل کنید، علاوه بر تامین انرژی به سوخت و ساز چربی ها نیز کمک کرده اید.

تقویت سیستم ایمنی:همه ما باید در برنامه غذایی از این منبع ریز مغذی ها استفاده کنیم که به خصوص برای کودکان و سالمندان اهیمت زیادی دارد. ژلاتین کلسترول و چربی ندارد و برای جلوگیری از سرماخوردگی مؤثر است زیرا قدرت دفاعی بدن را تقویت میکند.

   خواص ژله از زیبایی تا استخوان سازی:
  خواص ژله را بر اساس علم تغذیه در این بخش می خوانید که در رابطه با خواص ژله برای استخوان سازی و رشد کودکان در کنار رابطه ی ژله با چاقی اطلاعاتی مفید در اختیار شما قرار خواهد داد. ژله از ماده ای به نام ژلاتین تهیه می شود که این ماده حاوی پروتئین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتئین و آمینواسید نقش موثری در استخوان سازی و رشد دارد.ژلاتین به عنوان ماده اصلی سازنده ژله طبیعتا ماده سالمی است و  ژله چاق کننده نیست و در تهیه آن از مقدار کمی شکر استفاده می شود که ضرر چندانی برای بدن ندارد.ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمی تواند جایگزین وعده های اصلی غذا باشد و معمولا از آن به عنوان دسر و میان وعده استفاده می شودپس بهتر است کودکان به اندازه از ان استفاده کنند.با توجه به اینکه در ساخت پودر ژله از رنگ ها و اسانس های خوراکی استفاده می شود، باید گفت  تنها در صورت اضافه کردن رنگ ها و اسانس های غیراستاندارد مصرف ژله ضرر خواهد داشت؛ بنابراین مصرف کنندگان باید به نشان پروانه بهداشتی محصول توجه کنند.

خواص ژله از زیبایی تا استخوان سازی:
  خواص ژله را بر اساس علم تغذیه در این بخش می خوانید که در رابطه با خواص ژله برای استخوان سازی و رشد کودکان در کنار رابطه ی ژله با چاقی اطلاعاتی مفید در اختیار شما قرار خواهد داد. ژله از ماده ای به نام ژلاتین تهیه می شود که این ماده حاوی پروتئین است و مصرف این ماده غذایی حاوی پروتئین و آمینواسید نقش موثری در استخوان سازی و رشد دارد.ژلاتین به عنوان ماده اصلی سازنده ژله طبیعتا ماده سالمی است و  ژله چاق کننده نیست و در تهیه آن از مقدار کمی شکر استفاده می شود که ضرر چندانی برای بدن ندارد.ارزش غذایی ژله بالا نیست و نمی تواند جایگزین وعده های اصلی غذا باشد و معمولا از آن به عنوان دسر و میان وعده استفاده می شودپس بهتر است کودکان به اندازه از ان استفاده کنند.با توجه به اینکه در ساخت پودر ژله از رنگ ها و اسانس های خوراکی استفاده می شود، باید گفت  تنها در صورت اضافه کردن رنگ ها و اسانس های غیراستاندارد مصرف ژله ضرر خواهد داشت؛ بنابراین مصرف کنندگان باید به نشان پروانه بهداشتی محصول توجه کنند.در صورتی که ژله ها از مواد خوب و سالم تهیه شده باشند، مشکلی برای بدن ندارند. هنگام خرید نیز باید به تاریخ مصرف، پروانه بهداشتی و علامت استاندارد حک شده بر روی بسته بندی محصول توجه کرد. ژله حاوی آمینواسیدهای طبیعی است که برای پوست و سایر بافت های بدن مفید است و کالری آن بسیار کم و به دلیل داشتن ویتامین B برای افرادی که از افسردگی رنج می برند، مفید است. مصرف ژله برای سلامت مو و جلوگیری از نازک شدن مو بسیار مفید است؛ همچنین به کاهش کلسترول خون نیز کمک می کند.  

 
زمان ارسال: 1396/10/10


گاهی اوقات از آن به عنوان شکر خام یاد می شود. دلیل آن هم این است که در هنگام تولید فرایند غنی سازی بر روی آن انجام نمی گیرد. بر خلاف شکر سفید، شکر قهوه ای به صورت مستقیم از طریق عصاره نیشکر به دست می آید. به این شکل این ماده را حرارت می دهند سپس می گذارند در درجه حرارت خیلی پایین تا کریستالی شود.پروسه کریستالی شدن ماهها طول می کشد. مشخصه اصلی شکر قهوه ای رنگ قهوه ای آن و همینطور مزه خاصی است که دارد.دلیل این مزه هم این است که ملاس نیشکر در تولید شکر قهوه ای گرفته نمی شود.
معمولا شکر قهوه ای دارای 3 الی 7 درصد از ملاس نیشکر می باشد و نسبت به شکر سفید، شکر قهوه ای کمتر گرانول شده. شکر قهوه ای دارای کالری کمتری نسبت به شکر سفید می باشد. شکر قهوه ای یا شکر خام بسته به نوع تولید آن دارای انواع مختلفی می باشد.
شکر خام یا شکر قهوه ای در شیرینی پزی رژیمی و تهیه سس استفاده می شود و امروزه در جاهای مختلف دنیا جایگزین شکر سفید شده است. دلیل اصلی آن هم این است که دارای مواد معدنی غنی و پرباری است و مانند شکر سفید از خواص و مواد معدنی خود کاسته نشده جای بحث و تفکر در مورد خواص خوراکی و زیبایی شکر قهوه ای بسیار است. شکر قهوه ای مانند شکر سفید سمی نیست و مواردی که در تصفیه شکر سفید استفاده می شود را ندارد.

شکر قهوه ای و بهبود گردش خون :
شکر قهوه ای بسیار سودمند است و برای سلامتی مناسب.  شامل مقدار زیادی مواد معدنی است موادی که مورد نیاز بدن است. دیده شده که مصرف شکر باعث بهتر شدن گردش خون و همچنین افزایش تولید سلول های خونی و همینطور آسان کردن هضم و گوارش مواد غذایی شده است. مصرف شکر قهوه ای به زنانی که تازه زایمان کرده اند نیروی دوباره می بخشد.

شکر قهوه ای و درمان سرماخوردگی :
دهه هاست که مصرف شکر قهوه ای یک درمان خانگی برای سرماخوردگیمحسوب می شود. شکر قهوه ای را در آب در حال جوشیدن با زنجبیل اضافه می کردند و به همان شکل داغ مصرف می کردند و مصرف آن باعث درمان علائم سرماخوردگی می شد. در برخی جاها از شکر خام یا شکر قهوه ای به جای عسل استفاده می کرده اند.

شکر قهوه ای و پوست :
 همچنین اثرات مثبت شکر قهوه ای برروی پوست غیر قابل انکار است، طوری که در برخی لوازم آرایشی معتبر از شکر قهوه ای استفاده می کنند. شکر قهوه ای باعث کاهش ورم پوست می شود باعث مرطوب شدن پوست و همچنین از سلول های پوست در برابر رادیکال های آزاد دفاع می کند.

 
 
زمان ارسال: 1396/10/10


12