شکلات با وجود شهرت بدی که در افزایش وزن دارد .تعدادی از خواص درمانی مرتبط با این ماده غذایی خوشمزه وجود دارد. شکلات از دانه تئوبروما درخت کاکائو ساخته شده است. اولین استفاده از شکلات به تمدن Olmec در Mesoamerica  پس از کشف قاره آمریکا باز می گردد. ، شکلات در اروپا بسیار محبوب شد و تقاضا برای آن افزایش یافت و اکنون شکلات به یک محصول فوق العاده محبوب غذایی تبدیل شده که میلیون ها نفر در هر روز برای طعم منحصر به فرد، غنی و شیرین آن افراط می کنند.افرادی که شکلات دوست دارند همیشه استرس دارند که سلامتی خود را تهدید کرده اند. این در حالی است که خوردن کمی شکلات طی هفته می تواند تأثیرات بی نظیری برای بدن در پی داشته باشد.مطالعات بسیاری ثابت می کنند که شکلات تیره یک خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان است که نباید ازهیچ رژیم غذایی حذف شود. همچنین شکلات حاوی مقدار بالایی فلاونوئیدهاست که این آنتی اکسیدان های بسیار قوی از بدن در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کند.

 مهم ترین تأثیرات خوردن شکلات در مطالعات علمی:

شکلات نسبت به دیگر خوراکی های محرک مانند چای یا قهوه حاوی مقدار نسبتاً کمی کافئین است.مصرف شکلات به پیشگیری و درمان بیماری های مختلف کمک می کند زیرا تأثیر یک مسکن طبیعی را دارد.تنها یک تکه شکلات می تواند انرژی مورد نیاز برای دویدن 150 متر را تأمین کند.ریز مغذی های موجود در شکلات تشکیل باکتری های مفید در بدن را تسریع می کند.به خاطر مقدار زیاد فلاونوئیدهای شکلات، این خوراکی خوشمزه می تواند از پوست در برابر نور خورشید محافظت کند و مانع از آفتاب سوختگی شود.بوی شکلات ، امواج مغزی تتا که موجب ریلکسیشن می شود را افزایش می دهد. به علاوه، خوردن شکلات ترشح آندروفین را تحریک می کند که این هورمون در ایجاد احساس لذت و سرحالی نقش دارد زیرا سطح سروتونین را افزایش می دهد.مصرف شکلات تمرکز و حافظه را تقویت می کند. در این باره نیز فلاونوئیدها عامل چنین تاثیری هستند که جریان خون رسانی به مغز را طی 2 تا 3 ساعت تحریک می کنند.شکلات به پیشگیری از پوسیدگی های دندان کمک می کند زیرا ترکیبات ضد باکتری در دانه کاکائو تأثیر شکر را تا حد زیادی جبران خواهد کرد.این خوراکی خوشمزه خستگی را کاهش می دهد و توان بدنی را بهبود می بخشد.مقدار بالای آنتی اکسیدان های شکلات تیره می تواند امید به زندگی را در افرادی که به طور منظم شکلات می خورند افزایش دهد.شکلات تیره می تواند موجب دید بهتر در شرایط با کنتراست پایین شود.آنتی اکسیدان های شکلات برای قلب بسیار عالی است. خوردن شکلات تیره باعث اتساع عروق و بهبود جریان خون می شود و به علاوه، از تجمع پلاک در دیواره عروق جلوگیری می کند.بر خلاف تصور همه، شکلات کمک زیادی به افرادی که قصد کاهش وزن دارند می کند. شکلات در موارد رژیم های لاغری بسیار عالی است زیرا آنتی اکسیدان بالایی دارد و بسیار سیر کننده است.خوردن شکلات در دوران بارداری موجب پیشگیری از استرس و بهبود وضعیت روحیه می شود.

خواص فوق العاده مصرف آن:

شکلات برای بسیاری از ماسک های زیبایی کاربرد دارد زیرا موجب رطوبت رسانی و لطافت پوست می شود. همچنین تأثیر ضد چروک نیز دارد.  شکلات تیره به کنترل و پیشگیری سرفه کمک می کند.آنتی اکسیدان های شکلات در حفظ جوانی مؤثر است.فلاونوئیدهای این خوراکی لذیذ برای مقابله و جلوگیری از عملکرد رادیکال های آزاد بدن بسیار مؤثر است. به همین دلیل، برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و ترمیم سلول ها مفید خواهد بود.احتمال ابتلا به حمله قلبی در خانم هایی که در طول هفته 500 گرم شکلات تیره می خورند 20% کمتر از بقیه است.کاکائو موجود در شکلات حاوی اسید اولئیک است که این نوع چربی به افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند. مطالعه اخیری نشان می‌دهد که شکلات تلخ به بازگشت انعطاف‌پذیری به عروق خونی کمک می‌کند و همچنین از چسبیدن گلبول‌های سفید به دیواره‌های رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. هر دو مورد ذکر شده از عوامل شایع عفونت‌های شریانی می‌باشند که خواص شکلات نقش بسزایی در بهبود آن‌ها دارد. همچنین در یک مطالعه ۹ ساله سوئدی در بیش از ۳۱،۰۰۰ زن، کسانی که هفته‌ای یک یا دو بار شکلات تلخ مصرف می‌کرده‌اند، خطر سکته قلبی آن‌ها به میزان یک سوم کاهش یافته است. مطالعات بعدی نیز نشان داده‌اند که علاوه بر سکته قلبی، مصرف شکلات خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کاهش می‌دهد . 

چند توصیه مهم در مورد مصرف شکلات:

تنها شکلاتی که واقعاً برای سلامتی مفید است، شکلات تیره تلخ خواهد بود. گرچه بعضی از شکلات های سفید نیز فوایدی دارند اما این تاثیرات کمتر از شکلات تیره است.مصرف شکلات باید در حد متعادل باشد و نباید از 50 گرم در طول روز بیشتر شود.افراد مبتلا به دیابت و چاقی باید پیش از گنجاندن شکلات تیره در برنامه غذایی با پزشک مشورت کنند.در هنگام خرید شکلات توجه کنید که کمتر از 65% کاکائو داشته باشد.

 
زمان ارسال: 1396/10/10